Feed on
Posts
Comments

Smarta tavlan?

IT-avdelningen var snälla och installerade notebook 10 i förskott till mig, skall komma inom kort på alla våra datorer. Det skulle dem inte gjort, nu är smarta tavlan inte smart längre, den fungerar snällt som en pc-projektor, men är inte särskilt interaktiv just nu. Datorn säger att den inte känner igen smartboarden, suck, redan skilda.

Jag och barnen har redan blivit bortskämda med allt kul man göra,nu tittar vi sorgset på den och bara längtar efter att den skall fungera igen.

Nu har IT-handledaren tittat till den, så hoppas vi är igång på måndag igen. Alla som har en smart tavla förstår nog hur vi känner det…

3 Responses to “Smarta tavlan?”

 1. itchristina skriver:

  Hej Fröken T!

  Har hittat dig! Håller själv på med min blogg.
  Det där med tavlan fixar It-handledaren snart, annars kommer jag och tittar till den åt dig.

  ITPF-pedagogen

 2. frugourme skriver:

  Härligt med en smartboard! Själv har jag ”bara” projektor” men har blivit helt beroende av denna. Man vänjer sig såå lätt vid teknikens underverk. Vad skriver du din PIM-femma om? Själv skrev jag om hur man kan använda sig av en wiki som digital utställningsfris i arbetet om storyline (är storylinefreak….). Den heter ”Wikispace som storylineplace,” och blev godkänd för en vecka sedan. ”Glad” Lycka till….
  /Fru gourme

 3. tinate skriver:

  Underbart med Smartboard,både ungarna och jag älskar den, redan. Jag hade också ”bara” projektor förut, det räcker långt och framförallt var det var ju ett framsteg mot overheaden.

  Det enda är att jag kan känna lite prestationsångest, hur utnyttjar jag den till fullo och hur kan jag involvera barnen så mycket det bara går. Fantasi, förmåga och en hel del organistion, men vi lär oss.

  Grattis till femman, du måste vara hur lycklig som helst, låter väldigt intressant.
  Min femman handlar om Global Vote – IT som redskap i demokratiundervisningen, är tänkt som ett pedagogiskt inspirationsmaterial hur man kan arbeta med en hemsida och hur eleverna gör presentationer i powerpoint, har hälften kvar ungefär.

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet