Feed on
Posts
Comments

Kampen om tiden.

ej-namngiven-1.jpg

Har ni läst Michel Endes Momo och kampen om tiden,  det måste vara en av de bästa böcker som skrivits tänk så sann och tänk så tänkvärd. Jag känner mig nästan övertygad just nu om att det finns små gråa män… som stjäl tid, i alla fall min tid. Går till jobbet extra tidigt bara för att hinna med, bara det vardagliga, går hem lite senare för att hinna plocka undan… ägnar en stund hemma för att förbereda morgondagen.

Sen vill jag ju försöka få ny inspiration och nya idéer och lära mig ännu mer, utmanas och utvecklas. Sen skulle det vara kul att ta sig till friskis & svettis någon gång, det var längesedan.Vad gör jag med min tid egentligen? Oftast får man svaret av våra chefer att om man inte hinner får man ta bort något, Vad skall man ta bort? En prioriteringsfråga…men med dagens skolklimat, när det är ”väga och mäta” och att varje steg är ordentligt dokumenterat som räknas. Så känns det inte som att det är läge att plocka bort. Det här med IKT är det en tidssparare eller en tidstjuv? Tidstjuv för att tekniken krånglar, för att det är så himla kul och för att det finns hur mycket som helst att lära och leka. Tidssparare för att man snabbt kan kommunicera, snabbt kan ta reda på saker, köpa, boka….you name it.Förresten när skall jag hinna ta tag i det här med PIM? Kanske till helgen =)

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet