Feed on
Posts
Comments

Vecka 40 är det ekovecka i Trollhättan, Livsviktigt kallas den. Tanken är att det skall synas att vi arbetar med ekologiskt tänk. Det skall bland annat serveras ekologisk mat i hela kommunens skolmatsalar, man skull kanske önska att det gjordes varje vecka, men antar att det är en ekonomisk fråga.

Vi i år fyra och fem planerade lite aktiviteter tillsammans idag, tyvärr kändes det som det blev en tummetott av från början storslagna planer. Som så ofta hamnade vi i träsket, vem som jobbar då och vem som har planeringstid, grupper, lokaler… osv mer hinder än möjligheter. Lite trist kändes det men det kanske är klokt att vara noga med sin arbetstid om man skall orka, samtidigt känns det som man vill göra det där lilla extra för att man skall tycka det är kul, en svår balansgång. Teater och tipspromenad blir det i alla fall.

Här kommer i alla fall två länkar till er som tycker det är kul, viktigt och orkar arbeta med ekologiskt tänk och miljö… KRAV – Hönan Klara, kossan Majros, daggmasken Max och de andra djuren på gården berättar vad ekologisk mat är för något. Ni får också reda på hur ägg, mjöl och mjölk blir till, nedladdningsbart pdf häfte och stordiabilder till.
WWF Naturväktarna världsnaturfonden har tagit fram ett utbildningsmaterial kring temat hållbar utveckling, mycket användbart. Här finns också länkar, tävlingar, pedagogiska tips på lekar och annat ”matnyttigt”.

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet