Feed on
Posts
Comments

E-IUP igen…

Det är full fart på skolan vad gäller E-iup, snart skall alla utecklingssamtal hållas. Föräldrarna har varit på informationsmöten, eleverna har fått handledning av vår IT-handledare och de har börjat skriva in. Det är spännande för oss alla lärare, elever och vårdnadshavare och se vad alla har skrivit.
Diskussionerna bland oss lärare är i full gång, vad skall skrivas? var skall skrivas? vilken plan? vilket omdöme? när? både tekniska och pedagogiska diskussioner, aldrig har måldiskussionen varit så levande, många är osäkra men fantastiskt positiva. Men en hel del funderingar och frågor uppstår..
En lärare berättade att en elev hade fått ett mindre fördelaktigt omdöme, varpå den svarat med att skriva som kommentar:”tråkig lärare”. Föräldern ringde till läraren i ren förskräckelse och frågade om eleverna är medvetna om att vi lärare läser.
Tja, vad skall stå i en IUP? något för framförallt lärare att fundera över.

2 Responses to “E-IUP igen…”

  1. itchristina skriver:

    Det är oerhört spännande att följa ert digitala iuparbete. Blogga gärna vidare om detta. Jag läser med stor nyfikenhet och med öppna ögon om hur ett sådant verktyg sätter spår i er vardag på skolan. (Oj nu lät jag kanske lite formell? Inte meningen i så fall.)

  2. tinate skriver:

    Inte ett dugg formellt =). Det kommer nog bli mycket mer bloggat om E-IUP. Dels för att jag och mina kollegor funderar mycket just nu, ny teknik innebär inte bara praktiska förändringar utan påverkar så mycket och ger bieffekter som man kanske inte väntat. Jättekul, tycker jag att vi har fått så mycket pedagogiska diskussioner.

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet