Feed on
Posts
Comments

Blogglogg

Så var vi igång, det var inte helt lätt, puh… Vi har valt att använda oss av blogspot, för att göra inlägg där måste man ha ett googlekonto. Vi ägnade en timma och tjugo minuter åt att logga in alla, trots detta lyckades vi inte med två av eleverna, varför vet jag inte riktigt men får försöka igen (om någon har någon idé om vad vi gjort för fel får ni gärna höra av er). De flesta kom in och hann skriva både ett och två inlägg med mer eller mindre innehåll, men vi befinner oss väl på klotterstadiet än så länge. Är n intresserade av att följa oss hittar ni bloggen här. Jag har lite idéer inför framtiden men det återkommer jag med 🙂

4 Responses to “Blogglogg”

 1. Öpedagogen skriver:

  Hej, vad kul med en klassblogg!! Jag upplever att föräldrar är oroliga för att deras barn publiceras med sitt namn. Vilka reaktioner har du mött av dina föräldrar och vad är dina argument för att skriva klassblogg?

 2. Fröken T skriver:

  Eftersom vi är helt nystartade har vi inte mött några kommentarer än. Vad gäller namn förekommer bara förnamn , inga bilder av elever kommer att publiceras (det motiverar jag med att man måste kunna stå för det man publicerar) . Vi har gjort gemensamma regler för bloggen och jag är strikt administratör som läser allt.
  Mitt starkaste argument är det kommunikativa i att läsa och skriva blir väldigt tydligt och direkt. De tränas medialt och språkligt, tanken är att vi skall diskutera vad som skall skrivas och hur man kan kommentera varandra. Jag tänker också att bloggen skall bli ett sätt att synliggöra lärandet, för eleven, för gruppen och mig som pedagog, det syns inte än men kommer förhoppningsvis att göra det ganska snart.
  Vi arbetar just nu med luft, det kommer snart att synas hos Lyrfyran…. man kan redan se spår av dagens arbete 🙂

 3. Öpedagogen skriver:

  Ahh vad intressant!! Och det viktigaste med att skriva är ju att få skriva så att någon annan läser och det motiverar skrivandet. Jag har tankar om att starta klassblogg, men just nu är vi engagerade i ett utbyte med en skola på Sardinien och där skriver vi också en blogg så klassbloggen får vänta. Kanske tittar jag eller min klass in för att läsa 😀

 4. Fröekn T skriver:

  Ja hjälp man kan inte göra allt, och absolut inte allt på en gång även om man skulle vilja, Du och din klass är välkomna in till oss, kanske någon vill lämna en liten kommentar, då blir de så glada, de är precis som oss 🙂
  Än kanske det inte har hänt så mycket intressant för utomstående, men jag ser saker redan som jag hoppas kunna utveckla.

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet