Feed on
Posts
Comments

Veckans sak

Varje fredag sitter Fröken T i skolbänken och eleverna tar över ordet. De berättar om något valfritt och personligt, allra bäst blir det när det är något som man kan visa upp. Detta är en favorit, både för eleverna och Fröken T, det känns nästan lite högtidligt.

Idag hade L med sig ett USB-minne, han hade gjort ett bildspel om sin semesterresa till Cypern. Han visade bilder och berättade om sitt födelsedagskalas som han firade på Cypern, vilka maträtter som är vanliga och vilka goda frukter som han ätit, vilken valuta man har i Turkiet och hur mycket den är värd i svenska kronor. Han berättade om när Turkiet invaderade den norra delen av Turkiet och om familjens utflykt till Famagusta, när morfar blev arg på gränsvakterna och mycket, mycket mer. – Jag valde att berätta om det här, för jag gillar att resa, typ, sa L.
Det var andaktsfull stämning och många, många frågor.
Fröken T hon bara njöt.

2 Responses to “Veckans sak”

  1. Sara skriver:

    Låter kanonkul! Ska jag nog testa också!

  2. Fröken T skriver:

    Det tycker jag absolut du ska göra, jag har haft det i alla klasser jag haft nu och de tycker att det är veckans höjdpunkt. Det gör jag också 🙂

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet