Feed on
Posts
Comments

Inte en lektion planerad.

malmö

 

De flesta lärare försöker nog koppla bort skolan under lovet, tänka på annat, koppla av samla krafter, finna inspiration i det som inte har med skolan att göra. Inte jag, jag älskar att gå och fundera på den kommande terminen, vad vi ska göra tillsammans under den kommande terminen min klass och jag. Jag brukar släpa med mig mängder med läromedel hem som jag bläddrar njutningsfullt i, jag surfar runt… letion.se, smartklubben m.m.

Förra sommaren längtade jag mig till döds efter min smartboard. Jag ägnade kvällarna åt att göra lektioner i Notebookprogrammet, ganska lyckosamt faktiskt, jag är mamma till flera av de lektioner som ligger på 20 i topp. En del av planerandet och funderandet blir använt, mycket blir det inte (och aldrig någonsin blir det använt på det sätt det är tänkt) men för mig är det en njutning, jag kan helt hänge mig åt den kreativa delen av jobbet utan krav eller stress.

Den här sommaren blir inte likadan som tidigare somrar, jag ska ju inte stå i klassrummet till hösten. Jag har fått ett fint kontor och andra sysslor.
Förra sommaren hade jag inget bredband på ön, i år surfar jag mobilt, tur är väl det… inte en lektion har blivit planerad, eller inskickad till smartklubben, men sommaren har ju bara börjat

4 Responses to “Inte en lektion planerad.”

 1. CaTTis skriver:

  Hej. Vilken årskurs är du lärare för? Smartboarden har jag varit nyfiken på ett bra tag nu, ända sen jag såg den på min nya VFU plats denna våren…=) kram

 2. Fröken T skriver:

  Hej CaTTis!

  Jag är lärare för en blivande år 5. Smartboarden är precis vad man gör den till, det är bara fantasi och förmåga som sätter gränser. Jag och mina elever har haft smartboard under ett år och jag kan väl säga att jag har miljoner idéer som jag skulle vilja pröva, men det får som sagt vänta. Kanske att den allra bäst passar yngre elever (förskola-år 6) och är fantastisk till elever med särskilda behov.

  Kram

  Hoppas du har det fint i sommarvärmen.

 3. Öpedagogen skriver:

  Nej men vilken tur att du inte har klass till hösten så att du faktiskt inte behöver planera ;). Mmm ”min” Smartboard blir jag av med eftersom jag ska arbeta på två olika skolor nästa år. Det känns lite trist – men jag får annat att fokusera på och förhoppningsvis får jag stå i ett klassrum med SB så småningom. Njut på ön! Det ser gudomligt ut!!!!

 4. Fröken T skriver:

  Naturligtvis njuter jag av ön, den är helt sagolik just nu. Jag antar att det här är första sommaren på länge som är total semester men jag saknar ”planerandet”, får fundera på mitt nya jobb istället… Det är väl som du säger idéerna får vi spara till framtiden när vi står i ett klassrum med smarta tavlan igen =) Ha det så underbart på din ö.

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet