Feed on
Posts
Comments

Dreamhack och de gamla.

Så nu har man varit på Dreamhack på Elmia i Jönköping, t o m före tonåringen, han fnös åt vilken nörd jag är ,men om sanningen ska fram så var han nog bara avundsjuk. Stolt som en tupp (eller höna får man kanske säga) över mitt fina Dreamhackarmband är jag i alla fall. Ännu tuffare hade det kanske varit om jag faktiskt deltagit i lanet, men det kan jag inte skryta med. I ärlighetens namn besökta jag konferensen ”Unga och nätverkskulturer” tvärs över gatan på Scandic hotel. Lite kändes som att ”de gamla” (vi) pratar om de unga och deras kultur som fenomen, nu ska ni få se på undomarna….
Som tur var gick den känslan snabbt över (även om den finns där) och det blev en riktigt, bra dag. På programmet fanns det spännande saker som Webben som verktyg för ungas inflytande – Kristin Nilsdotter- Isaksson berättade hur Jönköpings kommun genom en ungdomsportal försöker ge unga ett verktyg för inflytande i det stadsbyggnadsprojekt som pågår i staden.
Per Strömbäck talesman för dataspelsbranschen berättade väldigt intressant om de utmaningar som man står inför vad gäller upphovsrätt och piratdistribution.
Cecilia Löfberg talade till hjärtat om hur unga använder sig av sociala medier för att hantera svåra livsfrågor. Underhållande var Anneli Persson generalsekreterare i ungdomsorganisationen Good Game och Stefan Flod förbundsordförande i Ung Pirat när man berättade och visade exempel på hur man med sociala medier kan organisera ungdomar i föreningslivet, man kan inte annat än att bli oerhört imponerad över kraft, energi och kunnande som de båda utstrålade. – Jag får nästan inga mail, det är galet med mail, sa Stefan med ett brett leende (jag får många). Patrik Hernwall berättade om villkor för lärandet i informationssamhället, vad betyder nya redskap och nya medier, en intressant fråga är och förblir vad ska vi lära oss, vad behöver man kunna? Varför skickar vi våra barn till skolan egentligen???

Sen var det studiebesök på Dreamhack, intrycket blev en enorm arena för dataspelsintresserade ungdomar, välorganiserat, lugnt, ung företagsamhet när den är som bäst. Från en källare i Malung i början av 90-talet till det här, imponerande.
dream

Leave a Reply

Hoppa till verktygsfältet